top of page
Zoeken

Wij zijn overal

Hoi, jij bent een van ons. Wij zijn jouw broeders en zusters. Wij zijn een familie en dat weet je. Je weet altijd al dat je anders bent, dat je niet voor niets op deze aardbol rondloopt. Mensen noemen je ‘anders’ of ‘eigenaardig’. Je denkt na over dingen die een ander links laat liggen. De moderne wereld is voor jou overweldigend, soms mooi, soms lelijk, maar altijd bijna te intens om mee om te gaan. Je bent een van ons. Je bent hier om de verandering zelf te maken.


Of je het al door had of niet, je bent een strijder. We hebben vele namen. We zijn strijders van het licht, pottenbrekers, rebellen, we zijn voorlopers, pioniers, hoogsensitief, alto’s, ADHD-ers, gekken, filosofen, buitenbeentjes. We hebben last van stress en burn-out, hebben moeite in de maatschappij te passen. We willen dat het anders wordt. We weten dat alles anders wordt.

En er zijn er steeds meer van ons. Over de hele wereld staan we op. Onze familie groeit en we vinden elkaar. De tijd is gekomen om het samen te doen. Je weet dat onze planeet en onze beschaving op een chaospunt zijn aangekomen. Het is nu of nooit. Het is kiezen of delen.


Wat nu?

Er valt veel uit te leggen maar dit is daar niet de tijd en plaats voor. Belangrijker is wat jij nu gaat doen. Want je weet dat er veel te doen is. Maar wat? En Hoe? Wanneer, waar, met wie? Dit is waar jou bijzondere kwaliteit uit de mouw komt. Want je weet al wat je moet doen. Of beter gezegd je voelt het. Je moet namelijk alleen nog maar doen wat goed voelt voor jou. Dat klinkt egoïstisch, dat hebben we zo geleerd, maar dat is het allerminst.


De kern van jou bijzonderheid is dat jij elk antwoord hebt op elke vraag. Jij bent niet alleen een menselijke manifestatie van energie met alle bijbehorende talenten en mankementen, je oorsprong is dezelfde als die van alles. Je bent dus deel van alles, en daarom weet je diep van binnen het antwoord op elke vraag. Klinkt dat zweverig of spiritueel? Dat is een heel begrijpelijke reactie. Toch heeft wie wij zijn heel weinig te maken met mystiek of spiritualiteit. Dat wat vaak spiritueel of new age wordt genoemd betreft enkel de weg hiernaartoe. Zo gauw de realisatie doordringt dat deze kant van jou heel gewoon, natuurlijk en zelfs heel belangrijk is zal je ook beseffen dat spiritualiteit er weinig mee te maken heeft. Je zal inzien dat dit de volgende logische stap in de menselijke evolutie is.


Dus zie de wereld voor je zoals jij haar wil. Doe wat jij vind dat je moet doen. Laat de kaders los, laat de regels varen. Bepaal zelf wat jij de wereld wil bieden. Laat anderen maar kletsen.

Zet de volgende stap met ons. Laat de gebaande paden achter je en trek de wijde wereld in. Maak je hoofd leeg en zet je hart open. Het is begonnen.

Welkom thuis.Deze tekst is geschreven door en voor nieuwetijdskinderen. Ik kreeg hem op mijn pad toen ik het nodig had en heb er veel aan gehad. Ik hoop dat jij dat ook hebt.


Liefs Anne


117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page