top of page
2023-11-01-Familieopstellingen-600-x-660-.png

 

Opstellingen 

Een (Familie-) opstelling is een methode die helpt om snel meer bewustzijn en inzicht te krijgen in belemmerende patronen in een systeem, zoals onze familie of ons gezin, en helpt om deze liefdevol te transformeren of los te laten.

 

Voor hulpvragen over bv:

 • Relaties met anderen, bv een partner, (voor)ouders, broers/zussen of kinderen

 • Patronen die steeds terugkomen

 • Niet in je kracht kunnen komen

 • Ziektes/klachten

 • Wensen/verlangens

 • Persoonlijke groei

 • Helen van onverklaarbare heftige emoties of blokkades

Vooral voor die vragen, die je al langer bezig houden, waar je misschien al van alles aan hebt proberen te doen, maar op een of andere manier niet verder mee komt, kunnen opstellingen een uitkomst bieden. Want met een opstelling kijk je niet alleen naar je zelf, maar juist naar het hele (familie-) systeem, de voorouderlijnen en de dynamiek daartussen. Je maakt het onzichtbare zichtbaar.

Een opstelling helpt om die dynamiek te zien, (en alleen dat al ervaren mensen als helend), te transformeren en los te laten.
 

Resultaat:

 • Je krijgt inzicht in jou systeem, gezin of familie.

 • Je komt op een snelle manier achter de kern van een probleem.

 • Je ziet de niet direct zichtbare blokkades of patronen en vind wegen om jezelf hier liefdevol uit te bevrijden

 • Je gaat weer op de goede plek staan in je systeem en komt hierdoor weer meer in jou kracht

 • Je kan dingen uitspreken, verwerken en loslaten op een ander niveau.

 • Je gaat naar huis met een ander innerlijk beeld, wat een nieuwe richting geeft.

 • Je voelt je beter, opgeruimd en lichter

 • Positieve veranderingen, meer verbinding en liefde voor het hele systeem. 

 

Werkwijze

Het is lastig om uit te leggen wat er gebeurd bij een opstelling, je kunt het alleen ervaren...
Het bijzondere aan familieopstellingen is dat er gewerkt wordt met een (wetend) krachtenveld, dat zichtbaar gemaakt wordt door het opstellen van representanten. Dit kunnen mensen zijn maar ook poppetjes of voorwerpen. Dit wetende krachtenveld zal inzichten geven in jou situatie.

 

Een opstelling met een groep representanten:

Bij een opstelling met een groep gaan we de diepte in voor jou vraag of blokkade. 

Eerst maak je, samen met mij van tevoren, je vraag of intentie helder.

Wanneer de representanten er zijn plaats je hun op gevoel in het veld. De familieopstelling ontstaat dan vanzelf en zal door mij begeleid worden. De representanten (die geen voorkennis hebben), bewegen zich in het veld en vertellen wat ze voelen en ervaren. Hierdoor komen onderliggende blokkades, patronen of verstrikkingen aan het licht, die op dat moment zichtbaar mogen worden en belangrijk zijn, zodat het geheeld mag worden. Deze heling zetten we tijdens een opstelling zo ver als mogelijk in gang. Dit zal doorwerken na de opstelling.

Voor een familieopstelling met een groep kun je het contactformulier invullen, dan neem ik z.s.m. contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.  
Opstellingen met een groep kunnen op woensdag of zaterdag ochtenden gepland worden, tussen 9:30 en 12:00. 

1- op 1 opstelling:

Sommige mensen vinden het fijner om 1- op 1 naar een systemische vraag te kijken. Het werkt op dezelfde manier, nl met een krachtenveld van het systeem. Maar in dit geval kan ik de persoon of personen representeren die bij de vraag horen. Ook kan er gewerkt worden met poppetjes, krukken of vloer-ankers. 


Als je een 1- op 1 sessie wilt kun je hiervoor een sessie inplannen in de online agenda. 

Wanneer kies je wat?

Als je het spannend vindt in een groep, met vreemde mensen, of bv om je emoties te tonen bij anderen, dan kun je kiezen voor een 1-op-1 opstelling.  Dit werkt net zo goed, en kan zelfs nog dieper gaan dan in een groep. Het verschil is dat de mensen die representant staan met elkaar een dialoog aan kunnen gaan. En een groepsproces kan ook juist heel mooi en steunend ervaren worden. Dus volg je eigen gevoel en voorkeur hierin.

 

Opstellingen ochtenden

Eens in de maand op zaterdagen geef ik ook opstellingen ochtenden. Hiervoor kun je je opgeven als je een vraag hebt of representant wilt zijn. Iedereen is welkom.
We doen hierbij 2 korte opstellingen (van 45 min) en nog 1 groepsopstelling met het elfenspel. (Een opstelling met kaartendeck)


Volgende data: 13-7, 3-8
Tijd: inloopt 9:30. start  10:00. einde 13:00
Kosten: Vraagsteller €77,-

Representanten: op basis van donatie/ eigen bijdrage

Let op: aanmelden is verplicht. Opgeven via anne@rootsandsoul.nl

Workshop Opstellingen

Datum: Zaterdag 24-8
Tijd: 9:30 inloop, 10:00 start, 16:30 einde.

Kosten: 
Vraagstellers €88,- 
Representanten €44,-  
Aanmelden via anne@rootsandsoul.nl

Representant zijn?

Wil je zelf eens ervaren hoe het is om in een familieopstelling te staan? Ik ben regelmatig op zoek naar representanten! Ervaring is niet vereist, iedereen kan het en ik zal je begeleiden.
 

Ook als representant kun je veel inzichten en heling krijgen op je eigen vraagstukken, omdat je nooit voor niks gevraagd wordt voor een rol. We besteden hier ook aandacht aan na de opstelling.


Kosten: op basis van donatie/eigen bijdrage, te voldoen met een open tikkie.

Stuur me een berichtje als je interesse hebt, dan laat ik weten wanneer er opstellingen gepland staan. 

 

Reacties na opstellingen

 • "Ik vind het zo fijn dat je alles zo goed meevoelt in het veld en bij iedereen, zodat ik me ook echt gezien voel. En zo weet ik ook zeker dat alles klopt. Daarnaast geeft het me ook veel veiligheid dat je zo jezelf bent, dat maakt het werken met jou heel gelijkwaardig en fijn."
   

 • ‘Wauw, wat was het weer een bijzondere opstelling gisteren. En wat een kado heb je velen hiermee gegeven. Voor het eerst in een opstelling dat ik echt het traumastuk kon openen en verbinding voelde in de opstelling. Het contact met de zussen was heel helend. Ik voel nu dat mijn broertje bij me is om me te helpen. Het ongeziene broertje dat geen plek had. Ik voel me heel dankbaar dat ik erbij mocht zijn. Dit werk is echt groots'.
   

 • 'Met regelmaat kom ik bij Anne als representant. Ik ervaar Anne als een authentieke, liefdevolle, gevoelige vrouw. Ze is bescheiden, maar wow wat een power heeft ze! Wat voor mij het allerbelangrijkste is dat ik me altijd zo veilig voel in haar veld. Ze geeft zo'n fijne bedding tijdens de opstelling en voelt precies aan wat nodig is. Ze durft te laten gebeuren wat er moet gebeuren en gebruikt niet meer woorden dan nodig of wenselijk. Dat maakt voor mij de opstelling heel zuiver.Dankjewel Anne voor je fijne begeleiding!’

 • "De opstelling slaat echt aan. Ik voel me sterk. Ben je zo dankbaar!"

 • "Ik ben zo blij dat ik de opstelling gedaan heb. Het gaf heel veel inzicht in de familielijn. Ik begrijp nu veel beter waar alles vandaan komt. Het was ook mogelijk voor mij om een bepaald familielid te vergeven, en ik voelde die vergeving ook helemaal. Niet alleen mijn (voor)ouders werden opgesteld maar ook 1 van mijn kinderen, waar de band ook wat lastiger ligt. Ik kreeg vanuit daar precies de bevestiging dat ik het goed deed.
  Ik was diep onder de indruk. Zoveel dingen waren zo treffend. Zo herkenbaar,  Heel bijzonder om te zien hoe dit proces verloopt. Ik was al iets langer bezig met loslaten van een rol die niet (meer) bij mij past maar ik voelde het nu helemaal compleet worden. Ik voelde me meteen al lichter toen ik naar huis ging. Een week later was er een situatie in de familie waar ik meteen getest werd, en dat was erg mooi om te zien. Ik was nu in staat om alles meteen daar te laten waar het thuis hoort. Ik voelde me niet meer schuldig. Tegelijk voel ik meer liefde en zachtheid naar de betreffende familieleden toe nu ik beter begrijp waar het vandaan komt, in plaats van frustratie over hoe alles tot nu toe gegaan is. Maar ik heb niet meer de drang om alles voor ze op te lossen. Ontzettend dankbaar dat ik Anne heb leren kennen en dat zij mij wilde begeleiden in dit stukje."

   

 • "Ik een familieopstelling workshop gedaan bij Anne, wat een bijzondere avond was dit zeg, dit gaf me zoveel inzichten en bevestiging, ik kan dit echt iedereen aanraden.
  Ik wist vooraf niet wat ik kon verwachten en liet het ook op me afkomen die avond, Anne heeft me van het beging tot het eind heel erg goed begeleid waardoor het voor mij een erg fijne ervaring was. Ik was ook al een lange tijd aan het stoeien met mijn hoogsensitiviteit en telkens weer liep ik vast en kon ik niet verder, tot september, sindsdien ga ik met enige regelmaat naar Anne. Vanaf de intake voelde dit meteen als de juiste beslissing! je voelt je meteen op je gemak bij Anne en iedere keer weer ga ik met een bak energie en goede tips naar huis. Eindelijk kan ik na een lange periode weer verder groeien ook spiritueel. Anne weet precies op welke punten ze je kan helpen en doet dit met veel liefde, respect en kennis!"

   

 • "Ik wil jou en de groep heel erg bedanken voor de hele waardevolle, unieke middag. Ik ben jullie echt heel erg dankbaar! Wat een lieve fijne mensen en de sfeer was zo fijn! Jou aandacht en manier van zijn was ook zo fijn, dankjewel daarvoor. 
  Ik moet zeggen dat het toch wel gek is om zo bijvoorbeeld mijn oma en mama te zien in de opstelling, maar ik voel mezelf wel een stuk lichter! Het is voor mij een heel mooi inzicht en ik merk dat het nu al zoveel doet, ik zie uit naar aankomende tijd". 


 

bottom of page