top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnne

HSP moeder

Lieve hsp moeder,

Het moederschap is het mooiste wat je is overkomen en je houd zielsveel van je kind(eren), maar Jeetje wat is het ook ongelooflijk pittig..

De vaak korte nachten, en de lange dagen, waarin je alle ballen hoog moet zien te houden..

De opvoeding, aandacht voor de kinderen, hun afspraken, dan nog je werk, Oja het huishouden nog even tussendoor, je eventuele partner, sociale contacten? Sport, ontspanning, jezelf..? Daar kom je vaak niet eens meer aan toe..Wat het extra zwaar maakt in deze tijd, is dat je werkt alsof je geen moeder bent, en je moeder bent alsof je niet werkt. Het is niet natuurlijk zo. En eigenlijk is het niet te doen. Maar je doet het. En gaat maar door, omdat het niet anders kan. (En dan met name de alleenstaande moeders..)

Ik zie je..


En als je dan ook nog hoogsensitief bent, is het nog extra pittig..

Als hsp heb je de neiging om je teveel op de ander te richten, te pleasen, veel te geven en jezelf op de laatste plaats te zetten. Je voelt alles en alles komt hard binnen.. waardoor je sneller overprikkeld raakt.

Als moeder wordt dit alles nog versterkt.

Terwijl je eigenlijk die hersteltijd en zelfzorg zo hard nodig hebt!


Weet je lieve moeder..

Je bent de beste moeder als je goed voor jezelf zorgt, oplaad, ontspant en verbind met jezelf.

Dit zal niet alleen jou maar ook je kinderen goed doen.. dat geeft meer rust, veiligheid, plezier en verbinding met je kinderen. Waardoor zij zich ook beter voelen (en niet zo hard spiegelen met hun gedrag).

Plus is dit een heel goed voorbeeld voor je kinderen, aangezien zij alles leren door te kopiëren. Wanneer je goed voor jezelf zorgt vanuit zelfliefde, dan leer je hun dit ook te doen.


Dus.. wees heel lief voor jezelf, neem af en toe een pauze en laat jezelf lekker verwennen en ontvang ook.


Loop je hierin vast? In mijn praktijk help ik je om het anders aan te pakken. Met een hoop begrip en ervaringsdeskundigheid geef ik je een andere mindset, planning, en mijn beste tips en oefeningen om je energie te managen, zodat je weer in jou kracht komt en blijft.


En daarnaast kunnen we kijken naar de oorzaak van dit patroon zodat we het bij de kern aanpakken.

Vaak is de oorzaak waarom het zo uit balans is nl een trauma, een moederwond, of iets uit de familielijn.

Wees welkom, je hoeft het niet alleen te doen.


Mooie Moederdag iedereen 🌹💖🙏

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page