top of page
Zoeken

Energetisch behandelen op afstand

Afstandshealing.. het energetisch behandelen van mensen (of dieren) op afstand. Het is eigenlijk zo iets vaags, en ook ik kom er met mijn hoofd nog steeds niet helemaal bij hoe het kan. Toch werk ik er bijna dagelijks mee en is het voor mij de normaalste zaak van de wereld geworden. Want het werkt. Het is ongelooflijk wat er allemaal kan en mogelijk is met energiewerk.. Ik blijf mijzelf daarover verbazen.


Dit zou gewoon als vak op iedere school gegeven moeten worden, omdat je zo veel kunt bereiken met het bewustzijn van- en werken met- energie..!


De laatste tijd heb ik veel aanvragen voor afstandshealingen en daarbij heb ik zoveel positieve reacties en resultaten terug mogen ontvangen dat ik er iets over wil delen.. Misschien zullen sommige mensen het raar, zweverig of magisch vinden.. Maar ik weet dat alleen diegene die dit herkennen, ermee resoneren en hier iets mee kunnen dit zullen lezen, en de rest haakt vanzelf af..


Hier een paar reacties:

“Het klopt dat ik om 21:00 uur nog even aan het werk was! Ik had ook inderdaad behoorlijke buikpijn die middag/avond! Dat vond ik zelf al wel opvallend, maar dat je dat kan voelen, dat kan geen toeval zijn! Ik heb er overigens nu geen last meer van.” “Ik vond het heel bijzonder en echt een cadeautje aan mezelf. Ik ben er echt een beetje sprakeloos van… ik voelde heel duidelijk toen je met mij aan de slag ging. Het leek zelfs net of ik een soort gezoem hoorde. Een paar keer trok ik mijn buik ook heel erg in en moest ik hard uitademen, heel apart. Later las ik in jouw verslag terug dat het daar juist ‘zwak’ en geblokkeerd aanvoelde.” “ Ik voelde goed dat jij bezig was met de behandeling en gek genoeg de dag erna en gister ook een zekere opluchting. Wat meer lucht in mijn hoofd.” “Jeetje, ik heb het gister gelezen… en vond het overweldigend. Ik herken veel van wat je schrijft en het is daarom erg confronterend.” Afstandshealing aan hooggevoelige dochter, die precies voelde wat ik deed: “ze denkt dat je klaar bent, je was om 20:28 begonnen zij ze (dit klopte precies). Ze werd helemaal warm van binnen. Ze zakte in haar lichaam. Vanaf haar nek werd ze zwaar tot in haar heup. Je was op het einde bezig met haar hoofd zij ze. Ze vond dat je alles goed had, en stond daar perplex over”.

Mijn ervaring Energie healing.. het is al mijn hele leven bij me. De gave zit schijnbaar ook in mijn voorouder-lijn, dus raar vonden mijn ouders het ook niet. Toen ik 16 was ging ik voor het eerst naar een magnetiseur. Zij vertelde mij gelijk al dat ze dacht dat ik later hetzelfde werk zou gaan doen als zij.. Ze behandelde mijn chakra’s met handopleggingen en streek mijn aura af, en ik voelde dan gewoon de zwaarte in en om me heen oplossen en wegvloeien. Daarom moest ik er wel in geloven. Verdriet kwam eruit en werd verwerkt. Klachten verdwenen.. Het voelde altijd alsof ik kilo’s lichter weer naar huis ging. En dit werkte dan een paar weken zo door, waarbij ik me ook steeds bewuster leerde zijn van mijn lichaam en emoties en deze kon verwerken daardoor. Want we praatten ook tijdens de healingen (bewustzijn is de beste heling). Mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling ging vanaf toen als een speer. En ik wist vanaf dat moment dat dit mijn pad was..


Hierna ben ik het gaan leren ontwikkelen. Ik ben ingewijd in Reiki. Bij een inwijding worden er kanalen (meer) geopend waarbij de connectie hersteld word met de universele levensenergie, die uit de bron afkomstig is. Iedereen is verbonden met deze energie, het zit in ieder mens en het is overal. Maar soms stroomt het niet goed door; het kan geblokkeerd zijn door trauma’s, overtuigingen, ziekte, dingen uit je familiesysteem, enz.. Met het geven van Reiki geef je deze pure universele levensenergie van de bron door, zodat de levensenergie weer gaat doorstromen, het zelfhelend vermogen van de persoon weer word geactiveerd en blokkades, klachten en ziekten kunnen genezen en oplossen op elk niveau.


Healingen geven bleek mijn tweede natuur. Dit ging vanzelf. Maar ik had nog wel veel te leren over o.a. het loslaten van de energie van de ander en gronden, wat heel erg belangrijk is als je met healing aan de slag gaat. Dit heb ik geleerd bij verschillende cursussen zoals bv intuïtieve ontwikkeling, meridianen, aura- en chakra-healing, magnetiseren en sjamanistische healing. Ook heb ik hierbij allerlei informatie, tools en technieken geleerd die ik kan toepassen in het healing-werk. Hiernaast leerde ik mijn intuïtieve- en medium kwaliteiten steeds meer ontwikkelen. Ondertussen heb ik deze ervaringen samengevoegd en mijn eigen healing-stijl ontwikkeld.
HSP Als hooggevoelig en intuïtief persoon kan ik emoties en energieën van andere mensen en omgevingen automatisch aanvoelen. Ook de blokkades in iemand systeem voel ik. Ik kwam erachter tijdens mijn opleiding dat ik energie kon lezen en ontdekte en ontwikkelde hierbij mijn eigen ‘leesstijl’; Ik voel in mijn eigen lichaam of aura de gevoelens en blokkades van de ander voor wie ik me open stel. Dat klinkt vaag, maar dat is gewoon een gave die ik heb. En ik denk dat alle mensen dit hebben en kunnen ontwikkelen.


Vooral bij HSP’s zie ik vaak dat zij dit al automatisch doen, en dat zij de gevoelens van anderen zelfs overnemen zonder dit bewust te zijn soms.. Het kan heel vervelend zijn, maar het is dus ook een gave die je kunt inzetten!


Dit oppikken van emoties en energieën bij anderen heb ik altijd al gedaan. Eerst ging het onbewust en automatisch.. in deze tijd had ik veel stemmingswisselingen en heb ik me heel vaak ziek moeten melden omdat ik me weer niet goed voelde, terwijl het dus achteraf niet van mij bleek te zijn. Als ik dan weer een tijdje alleen thuis was voelde ik me steeds beter. Zo ben ik het gaan leren en ontwikkelen.


Met vallen en opstaan heb ik geleerd een aan- en uitknop te ontwikkelen. Ik krijg nu alleen nog energieën en emoties van anderen in mijn lichaam te voelen wanneer ik me hierop afstem. (Met intentie dus).


Op een gegeven moment kwam ik er achter dat ik bij het kijken naar een foto van iemand ook veel informatie binnen kreeg en kon voelen wat die persoon voelde en waar er blokkades zaten. Na dit heel veel getest en gecheckt te hebben bij mensen, kwam ik er elke keer weer tot mijn verbazing achter dat alles wat ik voelde klopte.. De vraag om te behandelen op afstand kwam op een gegeven moment vanzelf.. ik ben dit eerst gratis gaan aanbieden om te kijken of het lukte.. Maar door de vele positieve ervaringen en reacties, en wat ik allemaal voelde kwam ik tot de conclusie dat dit inderdaad kan, en dat het helemaal niks uit maakt of iemand nou life op de behandeltafel ligt of niet aanwezig is. In energie is het precies hetzelfde. Het werkt net zo goed. En soms zelfs nog beter, omdat ik op afstand minder word afgeleid


Alles is energie en energie is overal. En waar je je op afstemt, daar gaat je energie naartoe. Je kunt overal energie naar toe sturen. Waar ook ter wereld. Zo mooi hoe dit werkt.. Er is zoveel mogelijk met energiewerk.


Hoe het werkt: Eerst ga ik in meditatie en verbind me met mijn hogere zelf en de bron. Mijn eigen ego/ gedachten zet ik hierbij helemaal opzij. (Zodat ik alleen zuivere informatie en energie doorkrijg). Dan stem ik me af op de energie van de persoon (bijvoorbeeld d.m.v. een foto, het kopiëren van het energieveld van de ander, en het voelen in mijn eigen lichaam en aura). Ik scan de aura en chakra’s en voel hierbij waar er blokkades zitten. Soms krijg ik nog meer informatie door, bijvoorbeeld gebeurtenissen, emoties, gidsen, overleden dierbaren of miskramen.. alleen dingen die belangrijk zijn en ik door mag krijgen op dat moment. Vaak voel ik ook wat het hogere bewustzijn/ hogere zelf van de persoon als boodschap of advies heeft die belangrijk is op zijn/haar levenspad.

Dan stuur ik universele levensenergie vanuit de bron (via mijn kruin door mijn handen) door naar de persoon. ik voel hierbij plekken in het energieveld waar ik langer moet blijven, plekken waar ik dingen weg mag halen of juist door mag laten stromen, enz. Dit gebeurd volledig intuïtief en vanzelf.


Kan iedereen dit ontvangen en voelen? Ja. Iedereen heeft deze energie in zich en kan zich openstellen om weer verbonden te zijn, of meer verbonden te voelen met deze goddelijke levensenergie/ de bron. De persoon die behandeld word hoeft alleen maar toestemming te geven en zich open te stellen. Ik merk wel dat mensen die zich er meer voor openstellen ook meer voelen.


Voor wie?

Healing op afstand is goed en fijn voor iedereen die niet lekker in zijn vel zit of te maken heeft met lichamelijke, emotionele en/ of psychische klachten.

Klachten zijn bijv:

  • Niet lekker in je vel zitten

  • Uit balans of onrustig voelen

  • Moe, leeg of overprikkeld zijn

  • Last van stress, overspannenheid of een burn-out

  • Niet goed gegrond zijn

  • Angsten, depressie of blokkades

  • Heftige emoties of onverwerkte trauma’s

  • Weinig contact hebben met je gevoel of jezelf..

  • Last van je (hoog) gevoeligheid

  • Of andere lichamelijke of psychische klachten

Elke healing is anders. Er gebeurd precies wat er voor die persoon op dat moment mag gebeuren. Ook de informatie die doorkomt is elke keer anders.

Maar 1 ding is zeker. Healing is een hele mooie zachtaardige maar krachtige methode om te werken aan innerlijke rust, balans, verlichting, verbinding en vrijheid.

Is het iets bijzonders? Nee ik denk dat iedereen dit kan leren. Net zoals dat iedereen kan leren voetballen of muziek maken. Maar hierbij zie je wel dat de een iets meer aanleg heeft dan de ander. Als het aan je trekt en het blijft op je pad komen; onderzoek het in bv een cursus. Want ik vind.. mensen, dieren en/ of de aarde helpen met energiewerk en healing is het mooiste wat er is ♥


Liefs Anne

501 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page