top of page
Zoeken

Tips bij het overnemen van negatieve gevoelens van een ander.

Veel mensen hebben te maken met het bewust of onbewust overnemen van andermans gevoelens en emoties. Vooral hooggevoelige mensen hebben hier vaak last van.. het is een kenmerk die bij hooggevoeligheid hoort. Ik zeg altijd: 99 % van wat je voelt als je bij een ander bent is van die ander.. Als je daar rekening mee houd en bewust van bent dan zit je goed.. Vroeger heb ik heel veel problemen gehad van deze eigenschap, omdat ik me er nog niet bewust van was. Ik nam steeds dingen over van een ander, in mijn lichaam en mijn stemming.. Hierdoor kon ik gewoon bijna niet functioneren. Ik had veel stemmingswisselingen en allerlei lichamelijke klachten. Ik kon ook ineens erg down zijn of leeg.. Ik moest me vaak terugtrekken in mijn eentje om weer alles kwijt te raken en bij mezelf te komen. Ik werd me steeds bewuster hiervan, ging op onderzoek uit en kwam achter steeds meer dingen.. bijvoorbeeld ook dat ik mensen op afstand kon voelen als ze aan mij dachten.. Ik leerde de wereld van energiewerk kennen. En ook wat ik kon doen om me hiervoor te beschermen of er minder last van te hebben.. De tips en oefeningen die mij het beste hebben geholpen deel ik in deze blog met je. Kies de manier die het beste bij jou past.


4 tips om geen last te hebben van negatieve gevoelens en energie van anderen


1. Gronden – energie loslaten

De beste zorg en bescherming voor je energieveld is gronden. Gronden is helemaal met je aandacht en energie in je lichaam aanwezig zijn. Het is je natuurlijke verbinding met de aarde, die via je voeten en stuit naar beneden loopt. Het is aangetoond dat de aarde spanningen opneemt uit ons energiesysteem en ook weer nieuwe energie aan ons geeft. Wanneer je grond, word je energieveld (aura) versterkt en komt het helemaal om je heen te staan, verbonden met de aarde-energie. Hierdoor kan het ontladen van alle spanningen, prikkels, energieën van anderen, enz.. Je laat dit hierdoor makkelijk los. Ook is door gronden je energieveld extra goed beschermd tegen binnenkomende negatieve energieën! Het beste is om met blote voeten op het gras of de aarde te staan, maar je kan ook een visualisatie oefening doen (bv wortels uit je voeten de grond in visualiseren). Dit werkt net zo goed, vooral wanneer je dit vaak oefent. (Intenties en gedachten sturen energie aan). En dit is vaak handig in stresvolle situaties zoals op je werk, in drukke menigten of het verkeer.. wanneer je juist geen tijd hebt om met blote voeten in de aarde te lopen.. Dus: grond bewust, geef de intentie om energieën van anderen los te laten en stel voor dat de aarde liefdevol opneemt wat niet van jou is. Als je het goed doet voel je je voeten tintelen of stromen.


Je kunt deze oefening doen terwijl je met iemand praat of erna, wanneer je voelt dat je dingen hebt overgenomen. Gronden voordat je ergens heengaat zorgt ervoor dat je beter beschermd bent en dus minder overneemt.


2. Aura/ energieveld groter maken

Vaak denken mensen dat wanneer je jezelf en je energieveld kleiner maakt, je beter beschermd bent. Maar het tegendeel is waar. Wanneer je jezelf kleiner maakt, afsluit, inhoud, opzijzet of terugtrekt.. dan sta je niet meer in je kracht. In je kracht staan is helemaal jezelf zijn, je licht laten stralen. Wanneer je je aura groter maakt, dan sta je in je kracht. En dan ben je het beste beschermd tegen negatieve energie. Hoe maak je je aura groter: dat kun je op verschillende manieren doen d.m.v. visualisatie. Doe wat voor jou het fijnst voelt en het beste werkt. bv: – Visualiseer een grote bal van licht om jezelf heen. Deze bal kun je laten beginnen 1 meter boven je hoofd vanuit je hogere zelf / zielenster, en dan helemaal om je heen visualiseren tot onder je voeten door. – Of stel je voor dat jou licht vanuit je hart in je aura schijnt, en je aura steeds meer opvult met jou licht tot je een hele grote lichtbubbel om je heen hebt. (je kan je ook voorstellen dat je hart een zon is bv). – Of je kan je armen vanaf je lichaam langzaam opzij tillen tot ze horizontaal staan, en je daarbij voorstellen dat je je aura groter maakt.


3. Koorden – energie terugsturen en terughalen

Een andere supertip die ik heel vaak gebruik, is de koorden oefening. Stel je voor dat er energetische koorden lopen tussen jou en iedereen waarmee je contact hebt gehad. Via deze koorden vind er energie uitwisseling plaats tussen de energievelden, zowel positieve als negatieve. Negatieve energie is bv; negatieve emoties, patronen, overtuigingen, trauma’s, enz.. Alleen deze kun je verbreken. De positieve (liefde en verbinding) blijven altijd intact. Doe deze oefening altijd vanuit liefde en respect…

Stuur alle negatieve energie die je van een persoon hebt overgenomen terug naar deze persoon. Geef gewoon de intentie, en hierna visualiseer je dat de energie van de ander door de koorden terugstroomt naar die ander. *De ander heeft hier geen last van en het is ook niet gemeen om dit te doen. Want het is zijn/ haar eigen energie of emotie, en hij/zij mag hier zelf iets mee doen. Eigenlijk zet je deze persoon terug in zijn/ haar kracht en geef je de verantwoordelijkheid en het vertrouwen terug om het zelf op te lossen. Je helpt een ander niet door het te dragen.

Hierna mag je alle energie terugnemen die van jou is.. energie die het je teveel heeft gekost, die leeggezogen was.. Maar ook jou eigen verantwoordelijkheid voor jou lessen neem je terug. Geef de intentie en visualiseer dat jou energie weer terugstroomt naar jou energieveld.

Wanneer je dit gedaan hebt en het goed voelt, mag je de koorden denkbeeldig doorsnijden met een groot zwaard. Vaak voel je gelijk de opluchtig in je lichaam.


4. Transparant zijn – niet hechten aan de energie

Wat ik ook een goede en mooie tip vind is; transparant zijn. Het herinnert me eraan dat we allemaal 1 zijn en dat we de wereld vanuit eenheid kunnen ervaren. Je kan alles voelen van een ander, maar je hoeft er niks mee. Je hoeft er niet over na te denken, en je hoeft je er niet aan te hechten. Het kan gewoon door je heen gaan en weer weg gaan. Dan hoef je hier helemaal geen last van te hebben! Stel je voor dat je doorzichtig bent, en verbonden met iedereen. Alle energie van anderen die je voelt, laat je gelijk en vanzelf door je heen gaan en laat je weer los. Hecht je er niet aan, wees er niet bezorgd over en ga er niet over piekeren. Voel het, weet dat het van een ander is en laat het weer los. Heb er vertrouwen in dat het vanzelf de aarde of het universum ingaat, waar het hoort.Het maakt niet uit welke techniek je toepast. Mijn ervaring is dat wanneer je het bewust doet en er helemaal in geloofd/ er achter staat, dat het dan altijd heel goed werkt! Wanneer er gevoelens of emoties overblijven na deze oefening(en) dan weet je dat het jou eigen emoties of gevoelens zijn. Wie weet heeft de ander iets (onbewusts) aangeraakt bij jou… In dit geval is het beste om het gevoel gewoon helemaal toe te laten en te voelen.. als het gevoel gezien en gevoeld is kan het jou loslaten. Mijn ervaring is.. hoe meer ik in balans ben en mijn eigen wonden geheeld heb, hoe minder last ik heb van het overnemen van negatieve gevoelens van een ander.. Heel veel succes en als het niet lukt of je hebt vragen mag je me altijd om hulp vragen!


Liefs Anne

549 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page